More

  U Srbiji podijeljen stav prema EU, jedinstven o pitanju Kosova

  - Advertisement -

  Građani Srbije podijeljeni su o stavu prema ulasku u Evropsku uniju, Rusiju i Kinu smatraju bližim od zapadnih zemalja, a skoro jedinstveni kada je riječ o nepriznavanju Kosova, pokazuje najnovije istraživanje agencije “Faktor plus”.

  Rezultati istraživanja o najvažnijim pitanjima za građane Srbije pokazalo je da čak 57 odsto ispitanika ima pozitivan stav prema Rusiji, a 40 odsto prema Kini, dok pozitivan stav o EU ima 26 odsto, a prema SAD 11 odsto anketiranih.

  Programski direktor agencije “Faktor plus” navodi da su građani na ovo pitanje odgovarali, prije svega, imajući u vidu s kim bi Srbija rješavala pitanje Kosova, pa se Rusija i Kina percipiraju kao prijateljske zemlje.

  On je naveo da odnos prema EU varira iz godinu u godinu, pa je na pitanje da li su za ulazak Srbije u EU pozitivno odgovorilo 38 odsto ispitanika, a 41 odsto negativno, dok 21 odsto nema stav, prenosi “Blic”.

  Kada je riječ o Kosovu, većina je i dalje pri čvrstom stavu da treba da ostane u sastavu Srbije i samo četiri odsto ispitanika bi pristalo na priznanje nezavisnosti južne pokrajine.

  Na pitanje koje bi po vama bilo najbolje rješenje u vezi sa Kosovom, 40 je odgovorilo da je za to da se treba boriti po svaku cijenu da Kosovo ostane u sastavu Srbije. 

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  thirty two ÷ = 16