More

  U septembru sporazum sa Hrvatskom o rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja

  spot_imgspot_img

  U septembru ove godine očekuje se potpisivanje sporazuma sa Republikom Hrvatskom o rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja, kako bi se preko njega što prije omogućio saobraćaj teretnih vozila.

  Kada je riječ o izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd, očekuje se da će Brčko distrikt do septembra riješiti problem planske dokumentacije, kako bi se znale trase.

  Izrečeno je to tokom današnje posjete ovom gradu predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije, koji se u Gradskoj vijećnici sastao sa čelnicima Distrikta.

  “Naš zajednički dogovor jeste da Distrikt bude uključen u sve projekte međunarodnih finansijskih institucija za koje bude zainteresovan”, izjavio je Tegeltija.

  Razgovarano je i o izgradnji novog mosta Brčko-Gunja, kao i o projektima sa Svjetskom bankom i vakcinama.

  “Distrikt će se sada intenzivnije uključiti oko kreditnih varijanti koje su jako povoljne i dobit ćemo podršku za sve te aktivnosti koje vodimo, posebno na izgradnji ove velike infrastrukture na teritoriji Distrikta”, izjavio je gradonačelnik Esed Kadrić.

  Tegeltija je upoznat i sa informacijom da privrednici sa prostora Distrikta koji se bave izvozom voća imaju izvjesne probleme prilikom transporta, te se očekuje iznalaženje rješenja i za ovo pitanje.

  Novinar: Adis Mujdanović
  Foto: Vlada BDBiH

  Čitano

  Povezani članci