More

  U prostorijama Policije Brčko distrikta BiH počela vakcinacija

  spot_imgspot_img

  U prostorijama nove zgrade Policije Brčko distrikta BiH danas je u organizaciji Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH i Javne zdravstvene ustanove, te Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH počela vakcinacija protiv koronavirusa uposlenika Policije Brčko distrikta BiH, saopšteno je iz ove policijske agencije.

  • Vakcinacija policijskih i državnih službenika i namještenika zaposlenih u Policiji Brčko distrikta BiH je od velike važnosti, jer su policijski službenici tokom primjene policijskih ovlaštenja na terenu, ali i državni službenici i namještenici kroz svoj rad sa strankama, najviše izloženi opasnosti od zaraze koronavirusom. To je imalo presudnu ulogu da budu uvršteni u prioritetnu grupu za vakcinaciju i na taj način daju svoj doprinos sprečavanju širenja pandemije izazvane virusom COVID-19.

  Imajući u vidu navedeno zaposlenici Javne zdravstvene ustanove Brčko distrikta BiH danas su izvršili vakcinaciju 64 policijska službenika, a planom je predviđeno da se tokom tri dana vakciniše do 180 uposlenika Policije Brčko distrikta BiH, navedeno je u saopštenju.

  Čitano

  Povezani članci