More

  U pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine počela nova školska godina, nastava u Brčkom počinje u ponedjeljak

  - Advertisement -

  Za mnoge od učenika osnovnih i srednjih škola na području Bosne i Hercegovine nastava u novoj školskoj godini počela je jutros.

  U školske klupe danas sjedaju učenici u četiri kantona na području Federacije BiH, dok će za učenike preostalih šest kantona nastava početi prvi ponedjeljak u septembru. Nastava je danas počela i za osnovce i srednjoškolce na području bh. entiteta Republika Srpska.

  Prema informacijama s kojima raspolaže Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, školska 2023./2024. godina počinje 1. septembra u četiri kantona (Tuzlanski, Zeničko-dobojski, Bosansko-podrinjski Goražde i Kanton Sarajevo), dok će u preostalih šest kantona nastava početi u ponedjeljak, 4. septembra – Posavski, Srednjobosanski, Hercegovačko-neretvanski, Unsko-sanski, Zapadnohercegovački i Kanton 10, piše Faktor.ba.

  – Na osnovu trendova kretanja broja učenika u prethodnom periodu, procjenjujemo da će oko 167.000 učenika osnovnih škola i oko 67.000 učenika srednjih škola, početkom školske 2023/24. godine, sjesti u školske klupe – navode u informaciji za Fenu iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

  U školske klupe osnovnih škola u RS-u sjesti će oko 8.900 prvačića, a u prve razrede srednjih škola dosad je upisano oko 9.440 učenika.

  Na području Brčko Distrikta nastava počinje u ponedjeljak, 4. septembra. Prema informacijama iz pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje te za srednje obrazovanje, u novu školsku godinu na polazi oko šest hiljada osnovaca, a u prve razrede četiri srednje škole upisano je dosad 708 učenika.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × seven = forty two