More

  U novembru prvi Biznis forum Brčko distrikta 

  Biznis forum bit će organizovan u pet panela i to na sljedeće teme: lokalni i ekonomski razvoj, privreda, poljoprivreda, saobraćaj i turizam te obrazovanje i mladi.

  - Advertisement -

  Vlada Brčko distrikta BiH organizator je prvog Biznis foruma, koji će u Brčkom biti održan od 8. do 10. novembra, gdje se očekuje učešće velikog broja eminentnih stručnjaka iz zemlje, regije i svijeta.

  Biznis forum bit će organizovan u pet panela i to na sljedeće teme: lokalni i ekonomski razvoj, privreda, poljoprivreda, saobraćaj i turizam te obrazovanje i mladi.

  Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić izjavio je danas nakon sastanka Organizacionog odbora Biznis foruma da se aktivnosti i pripreme odvijaju planiranom dinamikom te da već postoje najave da će, osim aktera iz Brčkog, Bosne i Hercegovine i regije, učešće uzeti i ekonomski stručnjaci iz Rusije, Turske i Kine.

  „To su optimistične najave, a vjerujem da ćemo do dana održavanja dobiti potvrdu o učešću i drugih aktera. Opredijelili smo se da na ovaj način podstaknemo dijalog i prezentujemo mogućnosti Distrikta za ukupan poslovni razvoj“, rekao je Milić.

  [Ustupljeno Otisku]
  Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH i direktor Biznis foruma Damir Bulčević istakao je da je cilj poslovno umrežavanje, stvaranje novih inicijativa i ideja te privlačenje investitora, dodajući da je glavna tema Biznis foruma „Novi ciklus razvoja distrikta Brčko“. Bulčević je najavio da će na ovom događaju u novembru biti prezentovani novi projekti Vlade Brčko distrikta BiH, uz prisustvo mnogobrojnih investitora.

  [Ustupljeno Otisku]
  Dekan Ekonomskog fakulteta u Brčkom Srđan Lalić izrazio je zadovoljstvo što je ova visokoobrazovna institucija uzela učešće u organizaciji ovako važnog događaja, za koji se, kako je naveo, nada da će postati tradicionalan.

  [Ustupljeno Otisku]
  „Teme kojima ćemo se baviti su veoma značajne za daljnji razvoj Brčko distrikta BiH i njegove građane. Vjerujem da ćemo prenijeti dobru poruku i da će ovaj forum izroditi značajne projekte i ideje“, zaključio je Lalić.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seven × one =