More

  U nastavku akcije ‘Mreža I’ u Zenici uhapšeno 19 osoba

  Izvršeni su pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari s ciljem pronalaska i oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku procesuiranja osoba koje su djelovale organizovano i koje se sumnjiči za krivična djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga i nedozvoljenim posjedovanjem oružja i municije.

  - Advertisement -

  U nastavku akcije “Mreža I” pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas su na području Zenice uhapsili 19 osoba nakon što su izvršili pretrese na 26 lokacija u gradu.

  Akcija je sprovedena u saradnji s Tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, a izvršeni su pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari s ciljem pronalaska i oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku procesuiranja osoba koje su djelovale organizovano i koje se sumnjiči za krivična djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga i nedozvoljenim posjedovanjem oružja i municije.

  U jutros provedenoj akciji slobode su lišeni: B. S. (26), D. M. (30), Č. K. (22), A. A. (24), T. A. (21), H. M. (28), Č. E. (25), H. A. (19), H. E. (22), P. A. (25), M. M. (23), P. K. (19), Š. E. (24), Č. A. (26), B. D. (32), V. A. (28), M. K. (40), M. M. (28) i P. A. (49).

  Izvršenim pretresima pronađena je određena količina opojne droge namijenjene za uličnu prodaju, pribor za konzumaciju droga, veći broj mobilnih telefona, digitalne vage, dva pištolja, jedna puška i drugi nedozvoljeni predmeti koji su oduzeti.

  “Tri osobe koje se također sumnjiči za vršenje krivičnih djela, a koje su obuhvaćene ovom akcijom, su u bjekstvu i za njima je raspisana operativna potraga”, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

  Prema saznanjima prikupljenim tokom akcije, navedene osobe su u proteklom periodu organizovano djelovale na području Zenice te im je dokumentovano pedeset pet krivično-pravnih radnji za koje ih se sumnjiči. Prikupljeni su i dokazi o nelegalnim aktivnostima drugih osoba koje su bile mete ove akcije i koje su u proteklom periodu, zajedno s drugim osumnjičenim osobama nabavljale, prometovale i vršile prodaju opojnih droga krajnjim konzumentima.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceKlix.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  two + five =