More

  U naselju Mujkići stanovnici nemaju pitku vodu zbog kvara na arteškom bunaru

  Nedostatak pitke vode zbog pokvarenog arteškog bunara u Mjesnoj zajednici Mujkići jedan je od većih problema. Naime, stanovnici ovog naselja već mjesecima se bore s ovim problemom, a posebno stariji stanovnici koji ne mogu kupovati vodu.

  „Zahtjev je podnešen u sedmom mjesecu ove godine vladinom Odjelu za komunalne poslove i Javnom poduzeću „Komunalno Brčko”. Više puta smo odlazili u ovaj Odjel, gdje nam samo kažu da nadležnost nije prenešena. Ovim putem molimo da se ovaj arterški bunar popravi i u ovim zimskim uvjetima stanovnicima osigura pitka voda“, kazao je Mustafa Memović, predsjednik Mjesne zajednice Mujkići.

  U ovoj godini u naselju Mujkići planirana su dva veća projekta, a jedan od njih je izgradnja pločnika na glavnoj prometnici u Dejtonskoj ulici.

  „Za ovaj pločnik imali smo osigurana novčana sredstva u iznosu od 40.000 KM, te nam je Vlada iz proračuna izdvojila još dodatnih 30.000 KM. Ovaj iznos bit će dovoljan za završetak planiranih oko 400 metara pločnika, te su radovi u tijeku“, dodao je Memović.

  Drugi projekt se odnosi na naselje Ciglana gdje postoji zelena površina na kojoj je planirana izgradnja dječijeg parka.

  „Za ovaj projekt iz proračuna Distrikta izdvojeno je 10.000 KM, te se početak radova očekuje na proljeće naredne godine, a planirana je rekonstrukcija ljulja i klackalica, te izgradnja klupa. Na ovom projektu, kao i na mnogim drugim suradnju smo ostvarili sa još četiri mjesne zajednice u okruženju a to su MZ Ivici, MZ Gluhakovac, MZ Kolobara i MZ Meraje. U ovih pet naselja živi oko 12.000 stanovnika, te želimo našoj djeci osigurati što više zelenih površina gdje će se družiti i provoditi svoje slobodno vrijeme“, kazao je Memović.

  Po završetku radova na parku iz ovih Mjesnih zajednica žele ostvariti suradnju i sa obližnjim osnovnim školama, kako bi se jednodnevni izleti održavali upravo na prostoru MZ Mujkići.

  Radiobrcko.ba//Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  twenty four ÷ four =

  Čitano

  Povezani članci