U Mostaru otvorene ‘Šantićeve večeri poezije’

  Najstarija pjesnička manifestacija na Balkanu je otvorena uz Šantićevu nadaleko poznatu antologijsku pjesmu 'Emina'.

  'Šantićeve večeri poezije'će trajati do 16. oktobra, a programski sadržaji će se održavati na više lokacija u gradu [Fena]

  U Parku “Alekse Šantića” u Mostaru u utorak su otvorene “Šantićeve večeri poezije”, koje će trajati do 16. oktobra, a čiji programski sadržaji će se održavati na više lokacija u gradu.

  Najstarija pjesnička manifestacija na Balkanu je otvorena uz Šantićevu nadaleko poznatu antologijsku pjesmu “Emina”.

  - Reklama -

  Predsjednik mostarske “Prosvjete” Radivoje Krulj naglasio je kako se Mostar može ponositi Šantićevim večerima poezije, kazavši da Šantić ujedinjuje Mostar, ujedinjuje ljude svih vjera i nacija te svjedoči ljubav.

  “Šantić je osjećao sve tuge i sve radosti svojih komšija i susjeda, svih ljudi različitih vjera i nacija, i sabirao ih je u svome srcu, u kome su umirale i vaskrsavale kao pjesme, kao pjesme koje znače bukvalno život vječni i koje su i danas svjedoci upravo budućeg života”, naglasio je Krulj.

  Književna večer

  U sklopu manifestacije, u utorak navečer je u Vladičanskom dvoru održana književna večer Mostarca Vladimira Pištala te promocija njegove knjige Sunce ovog dana – Pismo Andriću.

  Sedmodnevni program će biti nastavljen u srijedu predstavom ansambla Narodnog pozorišta Republike Srpske Sinovi umiru prvi, koja će biti izvedena u Narodnom pozorištu Mostar.

  Organizatori 98. po redu manifestacije “Šantićeve večeri poezije” su SPKD “Prosvjeta” – Gradski odbor Mostar i SPKUD “Gusle” iz Mostara.

  Ulaz na sve programe je besplatan.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty one ÷ = nine