More

  U Gornjem Rahiću i Maoči predavanja na temu „Stop raku grlića materice“

  U okviru obilježavanja Mjeseca borbe protiv karcinoma grlića materice i s ciljem podizanja svijesti javnosti, a posebno žena o važnosti redovnih ginekoloških pregleda te brige za vlastito zdravlje, u srijedu 19. januara će u Gornjem Rahiću i Maoči biti održane edukativne radionice na temu “Stop raku grlića materice“.

  Predavanja će biti održana u srijedu 19. januara u Gornjem Rahiću u prostorijama Mjesne zajednice s početkom u 18 sati i u Maoči u Domu kulture sa početkom u 20 sati.

  Svi zainteresovani mogu prisustvovati ovim predavanjima, a podršku ovakvom vidu edukacije o ženskom zdravlju dat će i članice udruženja žena „Rahićka čaršija“ iz Rahića i „Badarka“ iz Maoče“.

  „STOP RAKU GRLIĆA MATERICE“ je najmasovnija volonterska akcija u Bosni i Hercegovini koju je pokrenula i već godinama vodi prof. dr. Dženita Ljuca.

  Radi se o svobuhvatnoj akciji sa brojnim aktivnostima koje se realizuju širom BiH uključujući Tuzlu, Sarajevo, Mostar, Zenicu i mnoge druge gradove.

  Cilj ovih aktivnosti je da se dopre do svake žene, neovisno o njenoj dobi i statusu, sa fokusom na populaciju u potrebi. Na ovaj način se nastoji podstaknuti žene na redovne ginekološke preglede jer je rak grlića materice preventabilno oboljenje.

  Izvor: Radio Brčko

  Čitano

  Povezani članci