U FK Dizdaruša spremni za spektakl i dolazak Veleža

  Foto: Facebook.com / FK Dizdaruša (arhiva)
  Autor teksta: SportSport.ba

  FK Velež će u šesnaestini finala Kupa u goste Dizdaruši iz Brčkog, a susret se igra naredne srijede.

  Klub iz istoimene brčanske mjesne zajednice napravio je već senzaciju izbacivši lidera Prve lige FBiH HŠK Posušje boljim izvođenjem penala, a sada su svjesni da ih čeka pravi nogometni spektakl.

  - Reklama -

  Priznaju da su priželjkivali nekog od velikana bh. nogometa, a želja im se na kraju i ispunila.

  “Mi smo iskreno priželjkivali premijerligaša, potajno se nadali Sarajevu, Željezničaru, Veležu… Dobili smo ono čemu smo se nadali, bit će to lijepa poslastica za naš mali klub koji igra Drugu ligu FBiH grupa Sjever. Velež za mene nije ništa manje poznat nego Sarajevo ili Željezničar”, priča za SportSport.ba predsjednik FK Dizdaruša Damir Čaušević.

  Navijači, odnosno mještani, će sigurno pokušati pronaći svoje mjesto u okolini stadiona.

  “Ima tu mimo stadiona prostora, privatne njive i slično, a mi ćemo obezbijediti live prijenos za sve koji ne mognu doći.”

  Kako su nogometaši i treneri primili informaciju da će igrati sa Veležom? Izazov je to karijere za sve njih?

  “Kako da ne. Igrati zvaničnu utakmicu protiv Veleža je velika čast. To je velika stvar za klub i čitav grad Brčko. Ne znam da je zadnjih 50 godina u Brčko dolazila jedna takva ekipa da odigra zvaničnu utakmicu. Učinit ćemo sve što je do nas da ljude dočekamo na najboljem mogućem nivou i da budu zadovoljni, a što se tiče igre, dat ćemo sve od sebe, a oni su svakako veliki favoriti.”

  Dizdaruša je klub koji postoji tek 14 godina, no vrijedni i časni sportski radnici svakog dana vode bitku za svoj klub. Nije lako, posebno u trenutnoj situaciji.

  “Ko i svugdje, teško je. Mi smo osnovani 2006. godine, mjesna smo zajednica. Igramo Drugu ligu Sjever koju smo igrali ranije, pa ispali i vratili se. Finansije su naravno problem, ali nađu se ljudi koji hoće pomoći. I za utakmicu sa Veležom su se javili da budu sponzori i pomognu na razne načine”, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba. predsjednik FK Dizdaruša Damir Čaušević.