More

  Brka kod Brčkog: Golfom se zabio u parkiranu Octaviju

  - Advertisement -

  Izvještaj za medije sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 24.11. od 06,00 sati do 27.11.2023. godine do 06,00 sati

  KRIMINALITET:

  – U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su četiri događaja sa obilježjima krivičnih djela imovinske prirode i to “Krađe” iz člana 280. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

  JAVNI RED I MIR:

  – U izvještajnom preiodu nije bilo zabilježenih događaja narušavanja javnog reda i mira, te je isti protekao mirno.

  SAOBRAĆAJ:

  – U izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda.

  – Izdvajamo događaj od dana 24.11.2023. godine kada se u mjestu Brka dogodila saobraćajna nezgoda, te su policijski službenici Policije nakon izlaska na lice mjesta utvrdili da su u saobraćajnoj nezgodi učestvovali vozač motornog vozila marke „VW Golf” i vlasnik parkiranog motornog vozila marke „Škoda Octavia”. Izvršenim uviđajem utvrđeno je da je saobraćajnu nezgodu uzrokovao vozač motornog vozila marke „VW Golf” za kojeg je utvrđeno da je bio pod dejstvom alkohola u količni od 1,63 grama po kilogramu. Na vozilima je nastupila materijalna šteta, a povrijeđenih lica nije bilo.

  – Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole isključili ukupno 20 vozača i vozila. Od toga 15 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, jednog koji je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje, jednog koji u vozačkoj dozvoli nije imao naznačenu odgovarajuću kategoriju, dva vozača koji su upravljali vozilima nakon isteka važnosti potvrde o registraciji i jednog koji je upravljao vozilom sa nepokrivenim teretom.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × five = twenty five