More

  U Brčkom zabilježena 4 narušavnja javnog reda i mira, 23 vozača sključena iz saobraćaja

  spot_imgspot_img

  KRIMINALITET:

  U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježeno je jedno krivično djelo ”Krađa” iz člana 280. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

  JAVNI RED I MIR:

  U navedenom vremenskom periodu zabilježeno je četiri događaja narušavanja javnog reda i mira od kojih izdvajamo događaj od 28.05.2022.godine kada je u 18:10 sati  slobode lišeno  lice J.I.  rođen 1990. godine  u Brčkom, nastanjen u mjestu Gornji Rahić zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. ”Drsko ponašanje”, člana 8. ”Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, te događaj od 29.05.2022.godine kada je u 21:40 sati slobode lišeno lice A.H. rođen 1972. godine u Brčkom, nastanjen u ul.Isidore Poljak zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. ”Drsko ponašanje”, člana 8. ”Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, te člana 152 i 172 Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

  Zabilježeno je sedam prijava glasne muzike, zbog kojih su odgovornim licima izdata dva prekršajna naloga zbog počinjenog prekršaja iz člana 23. ”Remećenje mira” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, te jedna mjera upozorenja.

  SAOBRAĆAJ:

  Tokom navedenog perioda zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda dana 28.05.2022. godine. Saobraćajna nezgoda se desila oko 11:00 sati usljed neprilagođene brzine vozila marke ”BMW”, kojom prilikom je na vozilima marke ”BMW” i marke ”Passat” nastupila materijalna šteta.

  Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 23 vozača i vozila. Od toga 11 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, dva zbog neposjedovanja odgovarajućeg dokumenta o poznavanju saobraćajnih propisa, dva vozača jer su vozilima  upravljali prije sticanja prava na upravljanje, dva vozača bez odgovarajuće kategorije koja im nije upisana u vozačku dozvolu, jedan vozač jer je upravljao vozilom pod uticajem opojnih droga, dva vozača jer su upravljali vozilom u vrijeme izvršenja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, jedno vozilo zbog isteka registracije, te jedno neregistrovano vozilo i jedan moped, navedeno je iz Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty seven − = eighty six

  Čitano

  Povezani članci