More

  U Brčkom uhapšen 75-godišnjak zbog bludnih radnji, a zbilježeno je i….

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  – U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva krivična djela od kojih izdavajamo događaj od dana 15.09.2023. godine a riječ je o krivičnom djelu iz člana 205. stav (2) “Bludne radnje” Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, a zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo lice J.R. rođen 1948. godine u Travniku, nastanjen u Brčkom, lišen je slobode. Protiv navedenog lica će biti podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

  JAVNI RED I MIR:

  – Tokom izvještajnog perioda zabilježena su tri događaja narušavanja javnog reda i mira tokom kojih  su dva lica zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” lišeni slobode, dok je jednom licu zbog počinjenog prekršaja izdat prekršajni nalog Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

  SAOBRAĆAJ:

  – U izvještajnom periodu dogodile su se četiri saobraćajne nezgode.

  – Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 12 vozača i vozila. Od toga deset vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, jednog koji je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje i jednog zbog neregistrovanog vozila.

  OSTALO:

  – U navedenom periodu policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su privremeno oduzeli dva putnička motorna vozila.

  – Prvo je privremeno oduzeto motorno vozilo marke “Mercedes” dana 15.09.2023. godine od lica I.V. rođenog 1989.godine iz Brčkog, a za kojeg je provjerom u registru utvrđeno da po osnovu neplaćenih novčanih kazni ima dug u iznosu od 2.002,70 konvertibilnih maraka duga, te mu je zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, navedenom licu je privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

  – Drugi događaj zabilježen je dana 17.09.2023. godine kada su policijski službenici postupajući po prijavi saobraćajne nezgode u mjestu Boderište, na licu mjesta zatekli vozača motornog vozila marke “VW Passat” lice R.M. rođen 1977. godine iz Brčkog, a koji je upravljao vozilom sa nepripadajućim registarskim oznakama. S obzirom da je uzrokovao saobraćajnu nezgodu, da je upravljao vozilom prije sticanja prava na upravljanje, kao i da je pod uticajem alkohola u organizmu u količini od 2,33 promila, te da bi mogao nastaviti sa vršenjem prekršaja, navedeno lice je lišeno slobode na osnovu člana 8. stav (1) tačka c) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH. Za navedeno lice je provjerom takođe utvrđeno da po osnovu neplaćenih kazni ima dug u ukupnom iznosu od 18.717, 60 konvertibilnih maraka, te mu je zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH. Napomenimo i da je navedenom licu u prethodnom periodu dana 04.08.2023. godine po istom osnovu već oduzeto jedno motorno vozilo o kojem će biti donešena odluka u prekršajnom postupku koji je u toku.

  -Protiv oba lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

  – Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom želi svim učesnicima u saobraćaju ukazati na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene  u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy two − 64 =