More

  U Brčko distriktu preko 10.000 vakcinisanih, počelo izdavanje potvrda sa QR kodom

  Prema posljednjim podacima nadležnih, na području Brčko distrikta do sada se vakcinisalo preko 10.000 građana, dok se revakcinisalo njih više od 6.000.

  Počelo je i izdavanje potvrda o imunizaciji sa QR kodom, koje će biti priznate u državama Evropske unije.

  Brčanska Vlada je sa dvije firme iz Sarajeva potpisala ugovor o doniranju ovog softverskog rješenja, izvršena je sinhronizacija podataka i već jutros su svi građani koji su se vakcinisali dobili SMS ili poruku na Viber sa linkom o potvrdi vakcinacije. Lica koja su primila dvije doze dobila su dvije poruke.

  Masovna imunizacija – bez najave

  Danas ponovo počinje masovna imunizacija u Omladinskom centru Brčko, bez najave, vakcinom AstraZeneca.

  Vakcinacija će biti nastavljena i za vikend, kada će građani biti u mogućnosti da pored ove, prime i vakcinu proizvođača Sinopharm, u vremenskom periodu od 8.00 do 15.00 sati.

  Masovna imunizacija građana, bez najave, funkcioniše na način da zainteresovana lica dođu, uzmu karticu s tačnim terminom kada će biti vakcinisani, kako bi se smanjile gužve ispred Omladinskog centra.

  Šef Odjela za zdravstvo Sead Šadić izjavio je danas da je zadovoljan odzivom građana, uputivši apel svim zainteresovanim licima da se prijave na besplatan broj 0800 31 004, kako bi dobili tačan termin za vakcinaciju ili da dođu u Omladinski centar.

  Od 26. jula radno vrijeme centra za imunizaciju je od 8.00 do 20.00 sati.

  Novinar: Adis Mujdanović

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI