More

  U Brčko Distriktu ove godine sadnja 12.000 novih cvijetnih gredica

  Ove godine u Brčko Distriktu planira se zasaditi oko 12.000 novih jednogodišnjih i dvogodišnjih cvijetnih gredica i oko 200 primjeraka sadnog repromaterijala – krupnije i manje krupno drveće i četinari.

  Ešef Pamukčić, ekspert za vođenje projekta hortikultura u Vladinom Odjelu za javne poslove kazao je da se ove aktivnosti vezane za uređenje gradskih drvoreda i cvijetnih aleja realizuju u saradnji sa JP „Komunalno“ Brčko.

  Zahvaljujući toplom vremenu već u decembru se započelo sa čišćenjem drvoreda i cvijetnih zasada, a ovih dana vrši se orezivanje na nekoliko gradskih lokaliteta. Ovo je novina u održavanju i uljepšavanju zelenih površina u gradu.

  Trenutno se vrši orezivanje drveća Dejtonskoj ulici, drvoreda na Tuzlanskoj cesti na cijelom potezu oko podvožnjaka, dio zelenih površina u Grčici kod Pravoslavne crkve, a radi se i orezivanje stabala na bescarinskoj zoni i Kolobari (brzorastući brijest).

  Cvijeće u cvijetnim gredicama u gradu radi se dva puta godišnje, u proljetnom periodu i u jesen. U Brčkom se u proljetno-ljetnom periodu očekuje sadnja 7.000 viola i bellis peres.

  Prema budžetu za ovu godinu kandidirana su sredstva kao i proteklih godina i ona su dostatna da Brčko u odnosnu na druge gradove i u ovom dijelu ima uređenu oblast.

  Autor: Suvad Alagić / Radiobrcko.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty six − = 54

  Čitano

  Povezani članci