More

  Tužilaštvu podnesen Izvještaj o sumnji u počinjenje krivičnog djela protiv JZU-a

  Na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, 21. jula prošle godine, umrlo je novorođenče, sin podnosilaca Izvještaja, koje je rođeno prethodnog dana u Zdravstvenom centru Brčko.

  Tužilaštvu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u petak je podnesen Izvještaj o sumnji u počinjenje krivičnog djela protiv Javne zdravstvene ustanove (JZU) Zdravstveni centar Brčko i odgovornih osoba iz JZU-a, saznaje Otisak.ba.

  Izvještaj su podnijeli Jasmina Mujkanović i Halil Muhadri, zastupani po advokatu iz Tuzle Mirnesu Ajanoviću, radi sumnje u počinjenje krivičnog djela nesavjesnog liječenja, u vezi sa nepružanjem medicinske pomoći i teškim krivičnim djelima protiv zdravlja ljudi.

  Podnosioci predlažu da Tužilaštvo izvrši uvid u predložene materijalne dokaze, da sasluša odgovorne osobe i podnosioce Izvještaja, da izvrši izuzimanje kompletne medicinske dokumentacije, da po potrebi izvede i druge dokaze, a da potom, ukoliko se Izvještaj pokaže osnovanim, provede postupak protiv prijavljenih.

  Smrt novorođenčeta

  Na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, 21. jula prošle godine, umrlo je novorođenče, sin podnosilaca Izvještaja, koje je rođeno prethodnog dana u Zdravstvenom centru Brčko.

  Obdukcijom u Tuzli, 24. jula, kao uzrok smrti utvrđena je sepsa.

  U Izvještaju se navodi da je majka još za vrijeme trudnoće bila nesavjesno liječena od strane ginekologa koji su i vodili njenu trudnoću, te se izražava sumnja da je zbog nesavjesnog liječenja došlo do smrti novorođenčeta, što podnosioci potkrijepljuju nalazima, trudničkim kartonom i svom drugom raspoloživom medicinskom dokumentacijom.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty nine − fifty =