Tužilaštvo poziva građane da ispune upitnik u vezi s rodnom ravnopravnosti u pravosuđu BiH

Sudovi i Tužilaštvo u Brčkom (Foto: Arhiva)

Upitnik za osobe koje dolaze u kontakt s Tužilaštvom Brčko distrikta BiH u skladu s Akcionim planom za realizaciju Srategije za unapređenje rodne ravnopravnosti u pravosuđu Bosne i Hercegovine

[SAOPŠTENJE] Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH usvojilo je 2020. godine Strategiju za unapređenje rodne ravnopravnosti na  osnovu koje pravosudne institucije izrađuju vlastite akcione planove u datoj oblasti. 

Implementacija Strategije u ovom tužilaštvu započeta je sačinjavanjem preliminarne analize stanja u kojem pravcu je nužno prikupiti i informacije, mišljenja i stavove osoba koje dolaze u kontakt s Tužilaštvom (stranaka), odnosno osoba koje redovno ili najčešće komuniciraju sa zaposlenicima/ama u ovoj pravosudnoj instituciji.  

Radna grupa za realizaciju Akcionog plana za sprovođenje Strategije, formirana Odlukom glavnog tužioca broj:   A-51/2021 od 30.7.2021. godine,  sačinila je poseban upitnik kao alat koji će služiti isključivo u navedenu svrhu. 

Upitnik Vam je radi popunjavanja i prikupljanja relevantnih informacija dostupan putem linka https://www.surveymonkey.com/r/2VLH58G zaključno s 15.12.2021. godine.

Hvala Vam na učešću!

Tužilaštvo/Tužiteljstvo Brčko distrikta Bosne i Hercegovine 
--