Tužilaštvo Bosne i Hercegovine obustavilo istragu protiv Hamze Čardaklije

Istraga protiv Hamze Čardaklije, osumnjičenog za krivično djelo terorizma, obustavljena je u oktobru prošle godine, potvrđeno je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) iz Državnog tužilaštva.

U navedenom predmetu donesena je naredba o obustavi istrage 3. oktobra 2022. godine, jer je utvrđeno da nema dovoljno dokaza da je osumnjičeni učinio krivično djelo, zbog čega je odlučeno da se istraga obustavi”, navode iz Tužilaštva BiH.

- Reklama -

Čardaklija je nakon dojave američkog FBI-a osumnjičen za krvično djelo prijetnje terorističkim činom po ugledu na pucnjave u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Kako je rečeno na ročištu za određivanje pritvora prošle godine, Čardaklija je ostavio komentar na društvenim mrežama, gdje su se spominjala nedavna dešavanja u vezi s pucnjavama i ubistvima u školama na području SAD-a, izjavivši da će on isto učiniti i na području Sarajeva.

Postupajući tužilac tada je naveo kako kod osumnjičenog prilikom pretresa nije pronađeno oružje i oruđe kojim se može izvršiti ovo krivično djelo.

Čardaklija je prilikom obraćanja Sudu BiH kazao kako jeste napisao komentar, ali da to nije mislio, te da nije spominjao ni Sarajevo niti BiH.

Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

four × = thirty six