More

  Tužilaštvo BiH: Optužen Bojan Đokić zbog krađe identiteta!

  Predložena kazna je u skladu sa ulogom optuženog u izvršenju krivičnih djela za koja se tereti

  - Advertisement -

  -Optuženi Bojan Đokić (1983), optužen za krađu identiteta i izradu lažnih dokumenata, sporazumno je priznao krivicu za sudjelovanje u krivičnim djelima organizirani kriminal,  krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

  Optuženi je, u prisustvu advokata i postupajućeg tužioca, potpisao sporazum kojim u potpunosti priznaje izvršenje krivičnih djela za koja ga tereti optužnica. Tužilac je saglasan da na osnovu sporazuma Sud BiH optuženom izrekne kaznu zatvora u trajanju od dvije (2) godine i šest (6) mjeseci, kao i da mu se oduzmu predmeti upotrijebljeni za počinjenje krivičnog djela, među kojima su mobilni telefoni.

  Predložena kazna je u skladu sa ulogom optuženog u izvršenju krivičnih djela za koja se tereti.

  Optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem sporazuma te istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem i obavezuje se da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

  Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na žalbu na presudu koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

  Sporazum je proslijeđen Sudu BiH- navedeno je u pisanoj informaciji iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy ÷ = 10