More

  Trojka nije vlast, ona samo su/djeluje u vlasti za potrebe Dodika i Čovića

  - Advertisement -

  “Trojka nije vlast, ona samo su/djeluje u vlasti za potrebe Milorada Dodika i Dragana Čovića”, stav je pravnog eksperta Sifeta Kukuruza.

  Smatra da izjava portparola SNSD-a Radovana Kovačevića, u kojoj kaže da su izabrali Konakovića i družinu iz Trojke kako bi završili bitne stvari za RS, možda na najbolji način oslikava trenutnu političku situaciju u BiH i poziciju Trojke.

  “Ova izjava se, na figurativan način, može protumačiti i na sljedeći način:

  Prisustvo Trojke u vlasti nalikuje igri u kojoj sudjeluju trojica, pri čemu dvojica tokom igre beskompromisno nameću isključivo svoja pravila igre i istovremeno internim dogovorom određuju dužinu njenog trajanja, dok sudjelovanje u igri trećeg zavisi isključivo od njihove dobre volje. Trojka nalikuje upravo ovom trećem koji naivno, ali nadasve neodgovorno obećava da će ovoj dvojici nametnuti pravila igre koja važe za svu trojicu, a koja nisu u skladu s njihovim temeljnim interesima, da će osigurati njihovo dosljedno poštivanje i istovremeno promijeniti njihovo buduće ponašanje.

  Na kraju, ovaj treći zaslijepljen vlastitom naivnošću poručuje onoj dvojici da će, ako se oni ne promijene i tokom igre ne budu poštovali pravila koja on kandiduje, preduzeti aktivnosti kojima će ih trajno diskvalifikovati iz bilo kakve buduće igre.

  Najžalosnija činjenica je da treći, ne samo da neće imati priliku sudjelovati u novoj igri, nego neće na terenu dočekati ni kraj utakmice koja je u toku”, poručio je Kukuruz. 

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  forty two + = 50