Tradicionalni koncert učenika Muzičke škole Brčko povodom Dana Distrikta

Foto: Arhiva

Osnovna muzička škola Brčko će i ove godine kao i prethodnih obilježiti Dan Brčko distrikta BiH, koncertom učenika Škole. Dvadesetprvu godišnjicu postojanja Brčko distrikta BiH učenici i njihovi nastavnici će obillježiti na do sada neobičan način, ovaj put bez prisustva publike. Naime, koncert će biti održan u sali Muzičke škole Brčko bez prisustva publike, ali uz livestream na facebook stranici Škole što je uslovljeno pandemijom COVID-19 virusa, saopšteno je sinoć iz ove obrazovne ustanove.

Direktor Škole magistar Jasmin Hasić ističe da je ponosan na činjenicu da i u vrijeme pandemije učenici i profesori Muzičke škole ne posustaju u radu i marljivo rade i uveliko pronalaze načine da uz redovno nastavu održe umjetničku muziku u našem gradu, što pokazuje i ovaj koncert.

- Reklama -

Najavio je da će učenici Muzičke škole Brčko nastupiti i na ostalim manifestacijama koje organizuje Vlada Brčko distrikta, kao što je otvaranje fontane na Trgu mladih, ali i na svečanoj sjednici gdje će nastupiti i profesori Škole.

Prilika je ovo da svi koji imaju pristup internetu prate koncert učenika Škole koji će biti održan 04. 03. 2021. godine (četvrtak) u 17:00 na facebook stranici Škole.