More

  Tokom rasprave o JP Komunalno Brčko prekinuta sjednica Skupštine

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Skupština Brčko distrikta usvojila je, u drugom dijelu današnje sjednice, izvještaj o radu Vlade distrikta za prošlu godinu i njen program rada za ovu godinu.

  Oba dokumenta izglasana su bez prethodne rasprave o njima.

  Članovi brčanske zakonodavne vlasti dali su danas saglasnost na finansijski izvještaj “Radio Brčkog” za prošlu godinu, kao i na odluku o izmjenama i dopunama Statuta “Luke Brčko”.

  Nakon dugotrajne rasprave, Skupština distrikta usvojila je godišnji izvještaj o poslovanju preduzeća “Komunalno Brčko” za prošlu godinu i završni račun za proteklu godinu.

  Razmatrane su informacije Upravnog odbora i direktora preduzeća “Komunalno Brčko”, a koje se odnose na poslovanje ovog javnog preduzeća u periodu od 2008. do prošle godine, sa prijedlogom mjera za unapređenje poslovanja.

  O predloženim mjerama za prevazilaženje nastalih problema u ovom preduzeću biće raspravljano i u nastavku sjednice koja je zakazana za 10. maj.

  Poslanici bi tada trebalo da razmatraju i izvještaj o radu Pravobranilaštva distrikta za prošlu godinu, kao i 17 izvještaja o reviziji finansijskog poslovanja u 2015. godini za nekoliko Vladinih odjeljenja, institucija i javnih preduzeća čiji je osnivač lokalna Skupština.

  Skupština Brčko distrikta usvojila je danas, u prvom dijelu sjednice, izvještaj o izvršenju budžeta distrikta za prošlu godinu.

  U proceduri prvog čitanja, bez rasprave, usvojen je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o investicionim fondovima.

  Poslanici u brčanskom parlamentu nisu, u drugom čitanju, kako je bilo predviđeno, razmatrali i usvojili zakon o mladima distrikta, što bi trebalo da bude učinjeno na narednoj redovnoj sjednici do kada treba da budu pripremljeni amandmani na predloženi zakonski akt.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceSRNA

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty six − fifty =