More

  Svi putni pravci prvog i drugog prioriteta raščišćeni i prohodni (VIDEO/FOTO)

  spot_imgspot_img
  Otisak TV

  Svi putni pravci prvog i drugog prioriteta na području distrikta Brčko jutros od 6:00 časova su raščišćeni i prohodni, a saobraćaj se odvija normalno. Ekipe zimske službe čiste pravce trećeg i četvrtog prioriteta. saopšteno je iz Javnog preduzeća Putevi Brčko.

  Dežurne ekipe JP Komunalno Brčko rade na otklanjanju kvarova na dalekovodima.

  Nakon obilnih sniježnih padavina došlo je do pojave većih nanosa snijega na svim putnim komunikacijama u Brčko distriktu.

  Zamjenik direktora Puteva i koordinator zimske službe Jasmin Mešić za Radio Brčko je potvrdio da je bilo povremenih kraćih zastoja u saobraćaju na putevima u Brčko distriktu, prevashodno zbog drveća koja su opterećena snijegom padala na kololovoz.

  „Nakon uklanjanja drveća sa puta pristupilo se čišćenju puteva od snijega i za očekivati je da do kraja dana svi putevi regionalnog, magistralnog i makadamskog nivoa budu prohodni“, naveo je Mešić.

  Do kratkih zastoja u saobraćaju zbog drveća na putu dolazilo je u Rašljanima, Islamovcu, Ražljevu i drugim ruralnim područjima. Dežurne ekipe su na terenu i normalizacija saobraćaja i u tim dijelovima Distrikta očekuje se do kraja dana.

  Prema najnovijim informacijama iz Javnog preduzeća Komunalno Brčko, preko 50 posto kvarova na dalekovodima već je otklonjeno, a trenutno su bez napajanja električnom energijom i vodom Korenita, potez Bukvik-Rašljani, manji dio Bukvika, manji dio Maoče, Islamovac, Gornji Zovik, Donji Zovik, Šatorovići, Repino Brdo, Krnjića Brdo, Štrepci, Bunarić, Peškiri.

  Do večernjih sati očekuje se da i ova mjesta imaju električnu energiju i uredno vodosnabdijevanje, javlja Radio Brčko.

  Čitano

  Povezani članci