More

  Svekrva i snahe se odlično slažu: Tri generacije Miškića potvrđuju onu narodnu “gdje čeljad nije bijesna, kuća nije tijesna” /FOTO

  Ovo je priča o Miškićima iz Očauša kod Teslića. Tri generacije pod istim krovom uživaju u žamoru čak desetero dječice. Svi živi i zdravi. Snahe i svekrva se slažu, a otkrivaju i kako je to moguće.

  Najponosniji je djed Ratko koji s ponosom kaže da ima devetoro unučića od dva sina.

  Djedovo srce za svakog od njih jednako kuca. Ali Anita i najmlađi Lazo, koji je na svijet došao prije četiri mjeseca, često kradu njegovo krilo. Ipak ljubomore među djecom nema.

  Slažemo se svi, tako da nam je lijepo – kaže Nađa Miškić za Novu BH ponosna na svoje bate i seke.

  Vole ova djeca što na selu žive, kada se radi nije im problem zavrnuti rukave. Mladi Miškići naučili su sve seoske poslove. Selo ne bi mijenjali nizašta na svijetu.

  Naučio sam sve ove poslove raditi od mame, tate, babe, djeda. Kupimo travu, hranimo krmaču, beremo lišće kozama, sijemo, kopamo – kaže Sergej Miškić, iz mjesta Očauš kod Teslića.

  Djeca su najveće bogatsvo. Zbog toga su Darko i Edina od prvog dana svoje ljubavi maštali da imaju veliku porodicu.

  Vaspitavam ih tako da budu dobri ljudi, da moraju da rade, da vide šta je rad, da se bore, da slušaju, uglavnom dobri su – javila je Edina Miškić.

  Otac Darko radi u Sloveniji, i dok je on na terenu Edini pomažu svekar i svekrva.

  Da se privređuje, da se bori, da se radi i to je to. Radim u Sloveniji, kao vozač, vozim kamion. Svaki vikend dolazim kući. Nije lako biti odvojen od njih, ali mora se – ističe Darko Miškić, otac šestoro djece iz Očauša.

  Baka Nevenka kaže da se odlično slaže sa snahama, a otkriva i kako.

  Ne glumimo – kaže srećna baka Nevenka.

  Gordana Miškić, druga snaha, kaže da je istina ona stara izreka “gdje čeljad nije bijesna, kuća nije tijesna”.

  Baš tako je kod nas – kaže Gordana.

  Miškići vjeruju da će svoju djecu ispravno odgojiti i da će odrasti u dobre i vrijedne ljudi. Kažu da je to težak i izazovan put, ali sigurno će u tome u uspjeti, prenosi srpskainfo.

  Srpskainfo.com//Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + seventy six = eighty five

  Čitano

  Povezani članci