Svečano otvoreno sportsko igralište u Gornjem Rahiću

  [BDC TV]

  Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u sklopu svoje inicijative i uz pomoć USAID-a podržala je projekat i finansirala obnovu i uređenje igrališta pri VII Osnovnj školi u Gornjem Rahiću sa ciljem da mlade ljude aktivira na jedan pozitivan način i pruži alternativu svim nasilnim oblicima ponašanja.

  Vlada Brčko distrikta sarađivala je sa Međunarodnom organizacijom za migracije. Ovaj jedinstveni projekat izgradnje školskog igrališta pri VII Osnovnoj školi u Gornjem Rahiću koštao je preko 60 hiljada konvertibilnih maraka.

  “U samoj VII Osnovnoj školi smo našli kvalitetnog partnera koji može široj rahićkoj regiji ponuditi zanimljiv sadržaj. Završetak ovog terena samo je početak naših aktivnosti ovdje. Planiramo i da u nastavku saradnje održimo niz sportskih manifestacija u kojima će nam sama škola biti partner. IOM je glavni implementator a USAID donator”, rekao je Mirza Đelo, predstavnik Međunarodne organizacije za migracije.

  “Ovo je jedan kvalitetan primjer kako jedna osnovna škola može učestvovati u raznoraznim projektima i tako doprinijeti razvoju svoje zajednice”, rekao je Senad Osmanović, šef Odjeljenja za obrazovanje u brčanskoj Vladi.

  Izgradnjom sportskog igrališta pri VII Osnovnoj školi u Gornjem Rahiću kao glavnu misiju i cilj školski kadar Škole navodi potrebu da se sportom mladi odvrate od nasilja i radikalizma.

  “Finansijski i organizacijski pokrovitelj je IOM a nosilac svih aktivnosti je VII Osnovna škola. Cilj projekta je ne samo privući talente već i sve mlade mještane da koriste ovo sportsko igralište”, rekla je Eva Bajraktarević, defektolog VII Osnovne škole Brčko distrikt.

  Mještani Gornjeg Rahića u narednom periodu mogu da prate i da se aktivno uključe u sadržaje koji se planiraju na sportskom igralištu.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  twenty one − 12 =