More

  Svečano otvorena školska fiskulturna sala u Omerbegovači (FOTO)

  Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je svečano otvorio školsku fiskulturnu salu u područnoj Drugoj osnovnoj školi u naselju Omerbegovača u kojoj pohađa 53 učenika u pet odjeljenja razredne nastave.

  U izgradnji školske fiskulturne sale gradonačelnik je kazao da je uloženo oko pola miliona konvertibilnih maraka i da se radi o objektu koji će zadovoljiti potrebe učenika, ali i mještana.

  „U kratkom vremenu došlo je do realizacije projekta izgradnje školske fiskulturne dvorane u Omerbegovači i to predstavlja kontinuitet rada Vlade na izgradnji fiskulturnih školskih dvorana. Ovim činom Vlada je skoro postigla svoj cilj da u svim područnim školama gdje je iskazana potreba,  naravno i onim koje su matične, imamo izgrađene dvorane. U ovom trenutku oko 25 fiskulturnih dvorana imamo na području Distrikta što je uistinu jedan impozantan broj. Ostalo je još da u potpunosti realizujemo već započetu izgradnju dvorane u Bukviku, Brodu i Potočarima. Definitvno mi nastavljamo raditi i u narednoj godini i intezivirati ćemo aktivnosti na izgradnji preostale još četri školske fiskulturne dvorane“, istakao je Kadrić.

  Gradonačelnik je podsjetio da je planirana i fiskulturna dvorana u JU Poljoprivrednoj i medicinskoj školi što, kako je kazao, dodatno potvrđuje opredjeljenje da se stvore jednaki uslovi svim učenicima na području Distrikta. 

  Svečano školsku fiskulturnu salu otvorio je i šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Zoran Bulatović.

  „Veliko mi je zadovoljstvo što u prvoj godini mandata imam priliku da otvorimo dvije fiskulturne sale za potrebe područnih škola i naših učenika. U ovoj godini počeli smo s radom i na novom objektu fiskulturne sale u područnoj školi u Potočarima. Maksimalno se trudimo da radimo sve ono što je u interesu naših učenika i što može da poboljša izvođenje nastave s ciljem pravilnog razvijanja učenika kroz aktivnosti“, kazao je Bulatović.

  Pomoćnica direktora Druge osnovne škole Maida Gubaljević nakon svečanog otvorenja fiskulturne školske sale kazala je da je to veliki značaj za učenike i nastavnike.

  „Izgradnja sale je veliki značaj za naše učenike jer nastava se u proteklim godinama odvijala u učionicama ili na vanjskim terenima. Svi smo ponosni, a posebno naši učenici“, kazala je Gubaljević

  Vlada Brčko distrikta BiH

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI