Supervizor za Brčko: Kriza uzrokovana covidom-19 pogađa sve, solidarnost sa ugroženim kategorijama je ključna

Foto: Otisak.ba / Arhiva

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Michael Scanlan pohvalio je trud i zalaganje pripadnika Crvenog križa Brčko Distrikta koji neprekidno rade rame uz rame sa policijom Brčko Distrikta, Inspektoratom te zdravstvenim radnicima kako bi pomogli građanima Brčkog koji su pogođeni krizom uzrokovanom covidom-19.

Supervizor je također istaknuo nesebičan rad brčanskih volontera, humanitarnih radnika, nevladinih organizacija te pripadnika Civilne zaštite i Gorske službe spašavanja.

Pored onih koji su angažirani u prvim redovima – medicinskih radnika, policije te predstavnika organa vlasti – tu su mnogi koji rade na dezinfekciji, logistici, te dostavljanju namirnica i pomoći stanovnicima koji ne mogu izaći iz svojih domova. Svi oni zaslužuju našu zahvalnost i podršku, dodao je supervizor.

Supervizor Scanlan je podvukao da kriza uzrokovana covidom-19 pogađa cijelo društvo ne praveći razliku te je zato od suštinske važnosti pokazati solidarnost sa najugroženijim kategorijama stanovništva.

Supervizor poziva građane da se nastave pridržavati svih mjera i uputa nadležnih institucija za ograničavanje širenja covida-19.

Disciplinom i solidarnošću pomažemo onima koji aktivno rade na suzbijanju koronavirusa.

Zajedničkim naporom, medicinska katastrofa može biti izbjegnuta, posljedice krize mogu biti ublažene te se može nastaviti raditi na ostvarenju prosperiteta u Distriktu.

Autor: OHR