Supervizor Scanlan posjetio Privrednu komoru Brčko distrikta BiH

  Autor: Privredna komora Brčko distrikta BiH

  Supervizor za Brčko distrikt BiH gospodin Michael Scanlan posjetio je Privrednu komoru Brčko distrikta i ovom prilikom održao sastanak sa članovima rukovodstva komore.

  Na održanom sastanku, Privredna komora je naglasila važnost transparentnog procesa donošenja Zakona i Pravilnika u distriktu kako bi se ostvario puni interes svih strana. Kao jedan od nosilaca privrednog razvoja, rukovodstvo komore je obrazložilo koliko nedostaci u slučaju donošenja Pravilnika o načinu i uslovima za podsticaj poljoprivrednoj proizvodnji za 2020. godinu, koji je donesen tek u septembru, oštećuju poljoprivredne proizvođače koji nemaju blagovremene informacije i samim tim ni sigurnost prilikom planiranja sjetve.

  Rukovodstvo brčanske komore istaklo je i značaj koordinisanog rada svih organa kada je riječ o temama koje se odnose na funkcionisanje privrede, a uključenost Privredne komore je neophodna za razvoj poslovanja domaćih privrednika. Uloga komore i zastupanje stavova privrednika generiše izuzetan doprinos u procesima donošenja novih procedura i Pravilnika, kao i izmjenama postojećih.

  Supervizor za Brčko distrikt BiH gospodin Michael Scanlan izrazio je veliko zadovoljstvo što je održan sastanak u Privrednoj komori, naročito jer je, kako je ocijenio, jaka i stabilna poslovna zajednica neophodan preduslov za ostvarivanje visokog kvaliteta života za sve u Brčko distriktu.

  Na sastanku sa supervizorom govoreno je i o infrastrukturnim projektima, kao i o fiskalnoj transparentnosti, koji su jednako važni za efikasno funkcionisanje i poboljšanje privredne djelatnosti u Brčko distriktu.

  --