More

  Sud BiH: Četvorici dilera ukupno deset godina zatvora

  Presudu je donio sudija za prethodno saslušanje nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivice.

  - Advertisement -

  Sud BiH proglasio je krivim Aleksu Krndiju, Srđana Krndiju, Petra Krndiju i Vojislava Žugića za organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom droge i osudio ih na ukupnu kaznu zatvora u trajanju od 10 godina i tri mjeseca.

  Aleksa Krndija osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina, dok je Srđanu Krndiji izrečena zatvorska kazna u trajanju od 15 mjeseci.

  Petar Krndija i Vojislav Žugić osuđeni su na po godinu dana zatvora.

  Presudu je donio sudija za prethodno saslušanje nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivice.

  Iz Suda BiH je saopšteno da će svim optuženim u izrečenu kaznu zatvora biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru.

  Optuženi su proglašeni krivim je su, kako se navodi u presudi, od novembra 2016. do augusta 2017. godine kao organizovana grupa, kojom je rukovodio Aleksa Krndija, vršili međunarodnu kupoprodaju, prenos, prevoz, držanje, posredovanje u daljoj međunarodnoj prodaji, uvoz i izvoz, te slanje i isporuke heroina, marihuane i kokain sa područja BiH na teritoriju Srbije, kao i iz Srbije u BiH.

  Od Alekse Krndije droga se trajno oduzima, a o visine nadoknade troškova sudskog postupka, Sud će odlučiti posebnim rješenjem, po pribavljanju potrebnih podataka.

  Sud je donio i rješenje kojim je Aleksi Krndiji produžen pritvor koji može trajati do upućivanja optuženog na izdržavanje kazne zatvora ili do nove odluke Suda.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceAgencije

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  twenty nine − = 26