More

  Stvoriti pretpostavke za rad univerziteta

  Prezentirajući rad sudionicima Konferencije, dekan Fakulteta za menadžment Internacionalnog univerziteta Brčko distrikt, docent Siniša Bilić je posebno naglasio potrebu stvaranja potpunih pravnih pretpostavki za osnivanje, rad i funkcioniranje visokoškolskih ustanova.

  - Advertisement -

  Doprinos znanosti u oblasti podizanja standarda i kvalitete u društvu opći je kontekst XXIV Konferencije o kvalitetu, u organizaciji Jugoinspekta, koja je s radnim nazivom “Kvalitet  poslovna strategija održivog razvoja” danas završila s radom u crnogorskom gradiću Sutomoru.

  Među brojim radovima koji su tretirali konferencijsku temu našao se i grupni rad profesora Internacionalnog univerziteta Brčko distrikt i Veleučilišta u Slavonskom Brodu.

  Rad je posebno apostrofirao problematiku unifikacije i standardizacije u oblasti visokog obrazovanja kao izuzetno važnog i aktualnog problema u BiH, ali i u zemljama okruženja.

  Prezentirajući rad sudionicima Konferencije, dekan Fakulteta za menadžment Internacionalnog univerziteta Brčko distrikt, docent Siniša Bilić je posebno naglasio potrebu stvaranja potpunih pravnih pretpostavki za osnivanje, rad i funkcioniranje visokoškolskih ustanova, kako bi se izbjegle pravne praznine i ne bi došlo do stvaranja negativne pravne i društvene prakse, uz pretpostavku da bi se u stabilnim društvenim sistemima moglo više raditi na podizanju kvaliteta rada visokoškolskih ustanova.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  thirty three − = twenty eight