More

  STUDEN Holding na Dubai EXPO predstavio mogućnosti ulaganja u BiH

  [SAOPŠTENJE]  STUDEN & CO Holding održao je prezentaciju o svom globalnom poslovanju u okviru nacionalnog dana Bosne i Hercegovine na najpoznatijoj svjetskoj izložbi Dubai EXPO.

  STUDEN Holding u Ujedinjenim Arapskim Emiratima posluje više od 10 godina preko svoje firme STUDEN MIDDLE EAST i na međunarodnoj biznis sceni uspješno radi trading i distribuciju strateških prehrambenih proizvoda – jestivog ulja, šećera i kafe. Ova kompanija iz sistema STUDEN Holdinga se svrstava u značajne trading firme u Emiratima sa godišnjim prometom od oko 200 mil USD.

  „Veliko je zadovoljstvo što smo kao austrijski investitor mogli da podijelimo dugogodišnje iskustvo ulaganja u BiH i da predstavimo privredni potencijal Bosne i Hercegovine. Naše akvizicije su uvijek ulaganje u uspješno poslovanje koje u potpuno povezuje naša sjedišta širom svijeta, a tako i tržišta BiH, EU i UAE“ rekla je Nataša Pucar direktor Korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga.

  U okviru STUDEN Holdinga, najvećeg stranog investitora u prehrambenu industriju BiH, posluje Agroindustrijski kompleks u Brčkom gdje se nalaze fabrika jestivog ulja BIMAL, STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera i MINGOS proizvodnja kafe. Nedavno predstavljena inicijativa STUDEN Holdinga o ulaganju i pokretanju prve poslovne i ekonomske zone u Brčko distriktu bila je jedna od tema na EXPO-u.

  Dubai EXPO je impresivna svjetska izložba u kojoj učestvuju 192 zemlje i mjesto je novih poslovnih mogućnosti i partnerstava. 

   STUDEN & CO Holding  

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI