More

  Stručnjaci” koji su pregledali “izvanzemaljsko biće” šokirani/FOTO

  - Advertisement -

  Tijelo” ima izduženu lubanju i po tri prsta na svakoj ruci, ali po svemu ostalome podsjeća na ljudsko biće.

  Tijekom prijenosa moglo se čuti kako ima “lagane kosti i nema zuba”

  Nakon što je saslušanje održano u meksičkom kongresu, koje je uključivalo prezentaciju navodnih ostataka izvanzemaljca, pobudilo pozornost međunarodne javnosti, mnogi su cijeli događaj nazvali predstavom i farsom. Naučnici su pozvali meksičkog novinara Jamiea Maussana, koji je pokazao dva “mala tijela” navodno pronađena u Peruu, da “tijela” ustupi nauci ne bi li se utvrdilo o čemu je točno riječ.

  Podsjetimo, Maussan je u prezentaciji rekao da su primjerci pronađeni u blizini peruanskih drevnih Nazca linija i da ih je meksičko Nacionalno autonomno sveučilište (UNAM) datiralo ugljikom te da je zaključeno da su stari oko 1000 godina. Tvrdio je da nisu u srodstvu ni s jednom vrstom na Zemlji.

  Međutim, UNAM nije želio dati podatke koji bi potkrijepili Maussanovu tvrdnju, a Ministarstvo kulture Perua već je ranije podigla kaznene prijave protiv Maussana i njegovih suradnika, prenosi zimo.dnevnik.hr.

  Sad je Maussan odlučio “dokazati” da se zaista radi o izvanzemaljcima. Na svom je kanalu na YouTubeu pokazao snimke ispitivanja tijela na CT skeniranju. Kako je rečeno, skeniranje je u jednom od “tijela” otkrilo nešto što bi moglo nalikovati na jaja. No o čemu se točno radi, nije bilo precizirano. Naime, rekli su kako bi trebalo dodatno proučiti “abdomen bića”.

  Tijelo koje su nazvali Clara navodno je bilo “živo, netaknuto, biološkog podrijetla i u gestaciji”. Istaknuli su da, iako nisu mogli odrediti radi li se o izvanzemaljskom biću ili ne, skenovi su pokazali kako je to organsko biće, a ne umjetno stvoreno tijelo od različitih dijelova.

  “Tijelo” ima izduženu lubanju i po tri prsta na svakoj ruci, ali po svemu ostalome podsjeća na ljudsko biće. Tijekom prijenosa moglo se čuti kako ima “lagane kosti i nema zuba”.

  Navodno su tokom pregleda pronađeni i implantati napravljeni od kadmija i osmija, metala koji nisu baš česti na Zemlji, a koji nisu ugrađeni na takav način da bi sugerirali spajanje različitih dijelova tijela. Maussan je istaknuo i kako tijekom pregleda nisu pronađeni tragovi lomova ili spajanja različitih dijelova tijela.

  Iako Maussan i njegovi suradnici pozivaju znanstvenike da se priključe istraživanju, još uvijek nisu objavili kako bi to bilo moguće, odnosno kako bi znanstvenici mogli uzeti uzorke i utvrditi o čemu se točno radi.

  Osim toga, brojni su znanstvenici već odbacili ideju da se radi o izvanzemaljskim bićima te su mišljenja da se radi o mumijama djece, koje u Peruu u prošlosti nisu bile takva rijetkost.

  Svi “dokazi” koji su dosad prezentirani javnosti, a za koje Maussan tvrdi da su prikupljeni znanstvenim metodama, nisu uspjeli uvjeriti širu javnost da se radi o “stvarnom primjerku izvanzemaljca”. I tako će vjerojatno biti sve dok se ne provede neovisno istraživanje.

  No to ne znači da Maussan sa svojim snimkama i tvrdnjama i ubuduće neće pobuđivati maštu javnosti.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty eight − eighty four =