More

  Stranka za Bosnu i Hercegovinu daje podršku Komšiću i Bećiroviću

  - Advertisement -

  Stranka za Bosnu i Hercegovinu daje punu podršku članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željki Komšiću i Denisu Bećiroviću zbog upućivanja u proceduru Zakona o državnoj imovini BiH. 

  Stranka za BiH više od 20 godina insistira na tome da je pitanje državne imovine među najvažnijim prioritetima u BiH, te se njemu mora posvetiti posebna pažnja. Ustav BiH kao i donesene presude su jasne po ovom pitanju, državna imovina je isključivo vlasništvo Bosne i Hercegovine i o tome ne smije, niti može biti bilo kakve diskusije. 

  Ono što je potrebno regulisati jeste njeno korištenje. Državna imovina na cijeloj teritoriji BiH je imovina svih njenih građana i ujedno resurs koji može doprinijeti ubrzanom razvoju cijele zemlje. Isključivo institucije države Bosne i Hercegovine prema utvrđenim procedurama mogu raspolagati svojom imovinom.

  Također, stav Stranke za BiH je da se usvajanjem Prijedloga državnog zakona o transportu prirodnog gasa, regulatoru i unutrašnjem tržištu u Bosni i Hercegovini, kojeg je uputio Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH, zakonski uređuje sektor prirodnog gasa na cjelovit način u Bosni i Hercegovini.

  Zakon o plinu je od značaja za oba entiteta i baziran na odredbama Ustava Bosne i Hercegovine, preuzetim obavezama prema EU i Energetskoj zajednici, a sa ciljem uspostave jasnih pravila u sektoru prirodnog gasa i razvoja tržišta i konkurencije u skladu sa važećim energetskim paketima EU, navedeno je u saopćenju Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seven × = fifty six