More

  Stranka za BiH: Ohrabrujuća poruka iz Njemačke

  - Advertisement -

  -Iz izlaganja kancelara Njemačke Olafa Scholza na Minhenskoj konferenciji o sigurnosti: “I, uzgred, kada govorim o Evropskoj uniji, imam na umu i zemlje zapadnog Balkana. Nije dovoljno samo govoriti o perspektivi proširenja ovog regiona kao strateškom cilju. Mi moramo aktivno unaprijediti taj proces.”

  Stranka za Bosnu i Hercegovinu smatra ohrabrujućom poruku kancelara Njemačke Olafa Scholza o evropskoj perspektivi Balkana koju je iznio tokom svog obraćanja na Minhenskoj konferenciji o sigurnosti.

  “I, uzgred, kada govorim o Evropskoj uniji, imam na umu i zemlje zapadnog Balkana. Nije dovoljno samo govoriti o perspektivi proširenja ovog regiona kao strateškom cilju. Mi moramo aktivno unaprijediti taj proces,” istakao je Scholz.

  Vjerujemo da je Bosna i Hercegovina u samom vrhu prioriteta nove vlade Njemačke, jer se trenutno u našoj zemlji brane evropske demokratske vrijednosti i ljudska prava pojedinca kao nosioca demokratije, koja su ugrožena. Apsolutna većina građana u Bosni i Hercegovini želi punu demokratiju kao i u drugim evropskim državama, a ne dodatne etnonacionalne podjele koje ugrožavaju i samu ideju Evropske unije.

  Iz izlaganja kancelara Scholza, ministrice inostranih poslova Njemačke, kao i njemačkih predstavnika u Evropskom parlamentu, da se zaključiti da će Njemačka o tome voditi računa- navedeno je u saopćenju za javnost iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

  Otisak

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  four × six =