Stranka za BiH: Doživotni zatvor za svirepa ubistva

U posljednje vrijeme u Bosni i Hercegovini svjedoci smo zabrinjavajućeg porasta ubistava koja su izvršena na izuzetno svirep i brutalan način.

Jedno takvo ubistvo se desilo u novembru ove godine na prostoru Brčko Distrikta BiH, kada je mladi Edin Zejčirović lišen života od strane tri lica. Nesretni Edin je bio otet, brutalno fizički i na izuzetno ponižavajući način mučen, ubijen i bačen u rijeku Savu. Ovo svirepo ubistvo izazvalo je strah i uznemirenost bosanskohercegovačkih građana.

Za ovakva i slična djela Krivični zakon predviđa kaznu dugotrajnog zatvora u maksimalnom trajanju do 40 godina, koja nije adekvatna s obzirom na posljedicu te svirepost i brutalnost u samom izvršenju.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu zahtjeva poduzimanje hitnih mjera usmjerenih ka izmjeni krivičnog zakonodavstva sa ciljem da se za ova djela predvidi kazna doživotnog zatvora, obzirom na porast ubistva počinjenih na svirep i bezobziran način.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu će u narednom periodu svoj rad i angažman posebno usmjeriti u davanju inicijative i podrške uvođenja kazne doživotnog zatvora . Ovim putem pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine, a posebno stručnu javnost da daju podršku ovoj inicijativi, kako bi brže došli do njene realizacije.

Autor: Press služba Stranke za Bosnu i Hercegovinu (20.12.2019)
Izvor: Otisak.ba
--

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

− one = eight