More

  Stranka za BiH Brčko: Žene su snaga velika

  spot_imgspot_img

  Autor: Stranka za BiH Brčko

  Juče je dom Islahijeta bio premali da primi sve koji su došli  prisustvovati Javnoj tribini posvećenoj položaju žene u društvu. Tribinu je organizirala Stranka za BiH Brčko, odnosno, Asocijacija žena Stranke za BiH Brčko a povodom dana u oktobru koji su posvećeni ženama UN-ovim dokumentima. Ovom značajnom događaju je prisustvovao i predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić kao i mnogi predstavnici Stranke za BiH u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti tuzlanskog kantona.

  Skup je otvorio domaćin skupa prim.dr. Zijad Nišić koji je uz riječi dobrodošlice, primjerima prisutne proveo kroz  problem nedovoljnog učešća žene u društvenim tokovima. Nakon domaćina  govorili su i drugi prisutni ističući opredjeljenje Stranke za BiH da u stranačkim tjelima na svim nivoima i u zakonodavnim i izvršnim organima delegira što veći broj žena.

  Predsjednik Jerlagić je istakao da je sa ženama bolje i lakše raditi i sarađivati jer su žene odgovorne i predane u vršenju povjerenih poslova.

  Član Predsedništva i član Vjeća Stranke za BiH Bahrija Ribić je naglasio da se rodio na Dan žena 8. marta i da sa ženama slavi sve njihove praznike, poručujući snažnu opredjeljenost stranke da ženama ukaže visoko poštovanje i podršku.

  Mi u stranci ženama dajemo veliki značaj što se vidi i iz mog primjera, kazala je zastupnica Stranke za BiH u NS RS Begija Smajić. Žene su hrabre i odlučne da se bore za svoj položaj u društvu i to svakodnevno primjerima pokazuju, istakle su Samida Mehić, Enesa Lišić i Mirsada Hadžić. Predsjednica Asocijacije žena Stranke za BiH Dragana Šarić je govorila o ženi sela ističući izazove sa kojima se susreću žene sela radeći neplaćeni posao.

  Prisutne na tribini su pozdravili i ostali gosti i izrazili zahvalnost domaćinima što su kroz ovu tribinu potencirali jedno društveno pitanje – pitanju uloge žene u društvu, jer, zapostaviti ženu znači ostati bez jakog stuba i velike snage u društvenom životu.

  Na kraju su domaćini zahvalili na odzivu svim prisutnima a posebno predstavnicima drugih političkih stranaka i nevladinih organizacija. Kao znak pažnje i poštovanja, svim ženama je poklonjena po jedna ruža.

  Fotogalerija ovdje.

  Izvor: Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy four ÷ = seventy four

  Čitano

  Povezani članci