More

  Stranka za BiH Brčko: RAČUNAJTE NA NAS

  spot_imgspot_img

  Piše: Stranka za BiH Brčko

  Iako su lokalni izbori prilično daleko, političke stranke u Brčkom već zauzimaju startne pozicije i  jačaju svoje redove.

  Tako je i Stranka za BiH Brčko obogatila svoj kadrovski potencijal, toplo prihvativši u svoje redove Mehmedaliju efendiju Karamujića iz Maoče.

  Brčanskoj i široj javnosti je Mehmedalija efendija poznat po svom  nesebičnom doprinosu na polju humanitarnog rada, alternativne medicine i biznisa.

  Posebno je važno naglasiti da se Mehmedalija efendija ostvario kao politička ličnost koja je na prošlim lokalnim izborima umalo osvojila madat, usljed nedostajućih desetak glasova.

  Na redovnoj sjedici Vjeća Stranke za BiH Brčko, predsjednik  Vjeća prim.dr. Zijad Nišić  je ćlanovima Vjeća predstavio novog člana i naglasio da politički profil Stranke za BiH dugoročno daje rezultate jer stranku postavlja u okvire politike usmjerene prema čovjeku i izgradnji sistema, nasuprot politike sitnoga šićara i kratkoročnih efekata.

  U svojoj izjavi je Mehmedalija efendija Karamujić  naglasio da je svoju odluku bazirao na činjenici da je Stranka za BiH prepoznatljiva kao opcija koja vodi realnu i racionalnu politiku nastojeći svojim djelovanjem unaprijediti život građana u Brčkom.

   „ Iako su mi sugerisali da se nije mudro angažovati u stranci koja je „u raspadu ili stranci koja odumire“, po mišljenju političke konkurencije, odlučno sam naglasio da mi za odluku o pristupanju Stranci za BiH nije bilo potrebno da klanjam Istiharu, već da mi je za opredjeljenje dovoljno to, što ova stranka baštini okupljanje poštenih, čestitih i ostvarenih ljudi.

  Izražavam svoje zadovoljstvo što sam postao član stranke koja će biti važan faktor ako ne i najvažniji i odlučujući  faktor kod formiranja vlasti nakon lokalnih izbora, “ naglasio je efendija Karamujić.

  Predsjednik Stranke za BiH u Brčkom je najavio za mjesec oktobar održavanje tribine u Brčkom posvećene položaju žene koju će upriličiti Aktiv žena Stranke za BiH Brčko sa Aktivom žena Stranke za BiH tuzlanskog kantona, na kojoj će prisustvovati i predsjednik Stranke za BiH gospodin Amer Jerlagić i drugi ugledni ljudi stranke.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ 7 = one

  Čitano

  Povezani članci