More

  Stranka za BiH Brčko: Čestitka povodom Dana Armije RBiH

  spot_imgspot_img

  Danas se s ponosom sjećamo najboljih sinova i kćeri koji su časno i herojski odbranili suverenitet i nezavisnost naše jedine domovine  Bosne i Hercegovine kao cjelovite države ravnopravnih građana i naroda.

  Prije tačno 28 godina, Odlukom Predsjedništva BiH formirana je Armija Republike Bosne i Hercegovine kao jedina legalna i legitimna vojna sila države RBiH, koja je u najtežim okolnostima barbarske agresije na našu domovinu, herojski odbranila ustavni poredak RBiH i civilizacijske tekovine.

  Sa posebnim poštovanjem i zahvalnošću sjećamo se šehida, poginulih, nestalih i umrlih boraca, njihovih porodica, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca i svih patriota koji su doprinijeli odbrani naše jedine domovine Bosne i Hercegovine.

  Vjerujemo da se slavna i poštena borba naše Armije neće nikad zaboraviti, da će buduće generacije čuvati uspomene na izgubljene živote koji su pali na putu stvaranja jedinstvene, suverene i slobodne Bosne i Hercegovine.

  Herojsku priču o Armiji RBiH treba pričati svaki dan, a naš zadatak je odgovornost i obaveza da ne zaboravljamo uspjehe i podvige koje su ostvarile njene proslavljene jedinice.

  Briga o boračkoj populaciji mora ostati  trajna obaveza vlasti da stalno radi na unapređenju sveukupnog statusa najboljih sinova naše domovine.

  Iskrene čestitke svim pripadnicima Armije, uz zahvalnost za sve što su uradili za našu slobodu, mir, teritorijalni integritet i suverenitet jedine nam domovine Bosne i Hercegovine. 

  Autor: Vijeće Stranke za BiH Brčko

  Čitano

  Povezani članci