Stotinu šišanja i više od 1.000 KM u humanitarnoj akciji u Brčkom

  Juče je u Brčkom, u periodu od 10:00 do 16:00 časova, a u organizaciji District team-a održana aktivnost pod nazivom “Doniraj za školsku užinu”.

  Humanitarna akcija održana je u saradnji sa frizerskim salonima “Berber Majk” i “Sead barber shop“, a u sklopu projekta PRO:budućnost.

  Dva mlada frizera svojim umijećem i radom šišali su i zabavljali na Trgu mladih mlade, stare i djecu koja su mnogima mamili osmijehe na lice.

  Akcija je, što se tiče posjećenosti, premašila sva očekivanja, pa je skoro 100 naših sugrađana nesebično dalo svoju kosu za školske užine.

  Sakupljena su novčana sredstva u iznosu od 1.090,00 KM koja će biti raspodjeljena u 2 Osnovne škole na području Brčko distrikta.

  “Cilj samog projekta i ujedno aktivnosti koju bi izdvojili od ostalih jeste pokazatelj da malim koracima možemo učiniti velike stvari i izdvojivši naših par sati nekome uljepšati narednih par mjeseci, godinu ili čak ostaviti sjećanje za čitav život”, saopšteno je iz District team-a.

  “Takođe, smatramo da je vrijeme da se počne raditi na konkretnim stvarima i prestati pričati o promjenama nego ih činiti. Zahvaljujemo se građanima koji su prepoznali naše namjere i podržali akciju i bez šišanja, a posebno se zahvaljujemo “Kafe restoranu Palna” i “Kafe baru Boa” koji su nam nam obezbjedili ručak, osvježenje i sve što nam je bilo potrebno za akciju”, dodaju iz District team-a.

  Zahvalnost je upućena i Omladinskom centru Vermont, koji je obezbijedio potrebnu opremu kako bi akcija bila potpuna.

  “Drago nam je da se u gradu dešava nešto novo i da napokon mladi uzimaju stvari u svoje ruke. Lijepo je vidjeti da bez obzira na sve, uvijek je jasna jedna poruka – ljudi se dijele na one dobre i loše. Namjera dobrih uvijek se jasno prepozna”, jedan je od utisaka građana.

  Izvorno objavljeno: 14.10.2019.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  88 − = eighty six