More

  Storm Gym – Riznica šampiona

  Iako naslov na prvi pogled sugerira na reklamu ona to nije jer priča koju ćete pročitati je nesvakidašnja i nastala je iz potrebe da se brčanski klub borilačkih sportova Storm Gym, odnosno njegov osnivač i trener Vedad – Vedo Mulaomerović, spomenu kao fenomen koji je nesvojstven našem podneblju.

  U cijeloj ovoj priči Vedo – višestruki prvak BiH, Balkana, Evrope te nosilac titule šampiona svijeta u kik-boksu, prilično je važna karika jer bez njega kao osnivača ovog kluba ni ove priče ne bi bilo. Ipak, fokus ove priče je na nesvakidašnjem uspijehu koji je ostvaren pod okriljem Storm Gym-a i pod Vedinim trenerskim nadzorom.

  Na Evropskom prvenstvu u kik-boksu koje je održano od 5. do 14. 11. 2021. u crnogorskom gradu Budvi članica juniorske kik-boks reprezentacije BiH, koja tek od 2019. trenira u Storm Gym-u Doris Živković, se okitila zlatnom medaljom, a ovu ekskluzivnu vijest prvi je objavio Otisak.ba. 

  Pored Doris zlatnu medalju na tatamiju u kategoriji juniorki do 65 kg. osvojila je i 18-ogodišnja Brčanka Melina Čehajić koja živi u Duisburgu te nastupa za reprezentaciju Njemačke. Iako mlada, Melina je do sada osvojila 15 zlatnih, tri srebrne i dvije bronzane medalje, od čega je 1. zlatna svjetske šampionke osvojena u Mađarskoj 2019. godine. Već nekoliko godina Melina koristi slobodno vrijeme, mahom ljetne mjesece, te dolazi kod Vede na treninge što je u konačnici rezultiralo i zlatnom medaljom u Budvi. 

  Storm Gym je vjerovatno jedini klub borilačkih vještina u Evropi koji je u finalnim nastupima u Budvi imao dvije takmičarke, dvije Brčanke Doris i Melinu, koje su u dvije različite discipline osvojile zlatne medalje za dvije različite države, za Bosnu i Hercegovinu i za Njemačku.

   Piše: Hakija Karić 
   Foto: Arhiva Storm Gym 

  Čitano

  Povezani članci