Stand-Up BH: Večeras predstava ‘Život oca Todora’

  'Život oca Todora' je fantastična priča, bogate narodne leksike, prožeta crnim humorom, navode iz brčanskog udruženja.

  Predstava počinje u 20 časova, a ulaz je besplatan [Ustupljeno Otisku/Promo]

  Večeras će u brčanskom Domu kulture, u organizaciji Udruženja “Stand-Up BH” iz Brčkog, biti izvedena pozorišna predstava “Život oca Todora”.

  “Život oca Todora” je fantastična priča, bogate narodne leksike, prožeta crnim humorom, navode iz brčanskog udruženja.

  “Nastasijević koristi crni humor i fikciju da bi vješto prenio poruku i dao odgovore na suštinska pitanja. Pisac uzima oca Todora, kome daje najčešće grijehove sa kojima se ljudi mogu poistovjetiti – neumjerenost u jelu i piću i preljubu. Ti grijehovi ga čekaju i onda kada ode Bogu na istinu, iako je svešteno lice. Ovo je priča i o karakteru jednog čovjeka koji je grešan, a isto tako ova priča je nesvakidašnja u svom vokabularu. Jedna je od rijetkih u kojoj Nastasijević koristi crni humor, kao i ostale priče Iz Tamnog Vilajeta ona je između konačnog i beskonačnog, između stvarnosti i nadstvarnosti.”

  ‘Pozorište koje vam nedostaje’

  Predstavu u produkciji NASTeatra, čija je matična scena u Gornjem Milanovcu, rodnom mjestu pjesnika Momčila Nastasijevića, izvode Ivan Perković i Aleksandar Ristanović. Perković potpisuje i režiju.

  Predstava počinje u 20 časova, a ulaz je besplatan.

  Predstava je dio projekta “Pozorište koje vam nedostaje” koji ima za inicijativu jačanje saradnje sa drugim pozorištima u regionu koji će zajedno sa Udruženjem Stand-Up BH da ukažu na potrebu profesionalnog pozorišta u Brčkom.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × seven = thirty five