More

  Stand-Up BH Brčko: Kviz znanja „Nauka kroz istoriju“

  U sklopu manifestacije „Noć istraživača“ Udruženje građana „Stand-Up BH“ sinoć je u brčanskoj sali „Partizan“ organizovalo kviz znanja „Nauka kroz istoriju“ za sve uzraste.

  Brčaci su imali priliku da testiraju svoj timski duh u uzbudljivom i dinamičnom kvizu iz poznavanja nauke.

  „Potrudili smo se da pitanja prije svega budu zabavna, ali smo i u svaku oblast ubacili i poneko teže pitanje, čisto da zagrijemo atmosferu i pružimo priliku pravim znalcima da se pokažu. Znanje o svemu i svačemu je dobrodošlo, ali svakako nije uslov“, kazao je u izjavi za Otisak.ba Aleksandar Pantelić, organizator i voditelj kviza.

  Pantelić dodaje da ga je iznenadilo poznavanje oblasti nauke mladih učesnika koji su zaista pokazali vrsno znanje, iako su pitanja nosila teži nivo.

  „Ideja kviza jeste da se mladi okupe u edukativnoj i zabavnoj aktivnosti. Osim samog takmičenja, usput se i dosta toga nauči jer su pitanja koncipirana na način da prvo dobiješ novu informaciju i saznanja a zatim i da odgovoriš na pitanje koje dolazi poslije informacije. Sam kviz, kao jedan novi vid kulture i znanja, okuplja ljude svih uzrasta na jednom mjestu i širi poznanstva, povezujući ljude, a uz to i motivišući ih da više uče, grade i proširuju svoje znanje“, naveo je on.

  Pab kvizovi

  Ističe da je motivacija za organizovanje kvizova došla prateći kviz scenu u regionu. Ideju je uskoro sproveo u djelo organizujući prve kviz večeri u Brčkom kroz projekat Pab kviza koji traje od oktobra do marta.

  „Prvi Pab kviz koji sam organizovao održan je u Balkan pabu, a odaziv je bio neočekivano dobar. Podatak o 30 prijavljenih ekipa sve govori. Kasnije je taj broj ekipa konstantno rastao a učešće na svakoj kviz večeri je uzelo od 150-200 Brčaka“, naglasio je Pantelić.

  Cilj je zadržati konstantnost organizovanja pab kvizova u Brčkom, a što će se i ove godine nastaviti.

  „Osim Pab kviza organizovaćemo i tematske kviz večeri i prvo gradsko takmičenje za najboljeg kviz znalca. Ovim putem želim da se zahvalim i institutu Poliglota kao i Omladinskoj organizaciji Mali princ koji su nam pružili priliku da okupimo mlade Brčake na još jednoj kviz večeri“, dodaje Pantelić, koji je predsjednik Udruženja građana „Stand-Up BH“.

  Sedam ekipa, prigodne nagrade

  U sinoćnjem kvizu učestvovalo je sedam ekipa koje su se takmičile u dvije runde sa po 24 pitanja, a najboljima su uručene prigodne nagrade.

  „Podržavam kompletan rad Udruženja Stand-Up BH od njihovog osnivanja, jer smatram da u mnogome doprinosi podizanju kvalitete i raznovrsnosti kulturno-zabavne scene na području ove lokalne zajednice. Na području Bosne i Hercegovine, pa tako i u Brčko distriktu, velika je zainteresiranost za kvizove, ali je malo takvih sadržaja, pogotovo dešavanja kao što su ova. Zbog toga mislim da je ovaj projekat Udruženja Stand-Up BH  i njihovog predsjednika Aleksandra Pantelića pun pogodak za ovaj grad, kao i ostali projekti na kojima vrijedno rade, a u kojima im također pružam veliku podršku“, izjavio je učesnik kviza Adis Mujdanović, glavni i odgovorni urednik portala Otisak.ba.

  [Ustupljeno Otisku]

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − 1 = two

  Čitano

  Povezani članci