More

  Šta znači Odluka Vlade u Brčkom o visini novčane pomoći zaposlenicima?

  - Advertisement -

  Vlada Brčko distrikta  Bosne i Hercegovine na 17. redovnoj sjednici, na prijedlog Direkcije za finansije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, usvojila je Odluku o visini novčane pomoći zaposlenicima usljed rasta potrošačkih cijena u Brčko distriktu BiH za 2023. godinu.

  Visina novčane pomoći uvećana je za 1.000,00 KM u odnosu na prošlu godinu te ove godine iznosi do 2.400,00 KM. Visina novčane pomoći ne podliježe oporezivanju i ne smatra se dohotkom od nesamostalne djelatnosti. Novčanu pomoć poslodavac može isplatiti isključivo do 31. 12. 2023. godine.

  Poslodavci su u slučaju isplate novčane pomoći dužni da Poreznoj upravi dostave obavještenje o visini isplaćene novčane pomoći do 10. januara 2024. godine u skladu s Pravilnikom o primjeni Zakona poreza na dohodak koje treba da sadrži: naziv i JIB poslodavca, iznos isplaćene novčane pomoći zaposleniku, ukupan broj zaposlenika kojima je isplaćena novčana pomoć te ukupan iznos isplaćene pomoći.

  Na prijedlog Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju, usvojena je Odluka o odobravanju Programa utroška sredstava za sufinansiranje USAID projekta „Diaspora invest“ u iznosu od 70.000,00 KM.

  Na prijedlog Policije Brčko distrikta BiH Vlada Distrikta odobrila je i Smjernice za izradu nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Policiji Brčko distrikta BiH, kao i Smjernice za izradu nacrta zakona o izmjenama Zakona o policijskim službenicima Brčko distrikta BiH.

  Vlada Distrikta je na prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu odobrila  i Smjernice za izradu nacrta zakona o poljoprivrednom zemljištu Brčko distrikta BiH.

  Također, razmatrane su i informacije u vezi s primjenom Odluke o ograničavanju marže na pojedine životne namirnice i druge proizvode i Odluke o ograničavanju marže za naftne derivate.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  sixty − = fifty three