Šta je smeće otkrilo u Skupštini Brčko distrikta?

  Pojedinačno glasanje je pokazalo da je smeće ugrozilo parlamentarnu većinu, ali se moglo nazrijeti i dio tačnosti u špekulacijama da se pregovara o pokušaju formiranja nove parlamentarne većine.

  [Otisak.ba - Ilustracija]

  Na jučerašnjem nastavku 30. redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta zastupnici su, između ostalog usvojili i Izvještaj o poslovanju JP “Komunalno Brčko“ u prošloj godini i dali saglasnost na završni račun ovog javnog preduzeća u 2017. godini, ali nisu dali saglasnost na Odluku o utvrđivanju cjenovnika usluga prikupljanja i odvoza smeća.

  Naime, nakon što su u proteklom periodu povećene cijene za utrošak električne energije i vode jučer je trebao da se dogodi novi udar na džepove i onako osiromašenih građana Brčkog i za odvoz smeća u iznosu od oko 2 marke.

  Nakon što je završeno glasanje o Odluci o utvrđivanju cjenovnika usluga prikupljanja i odvoza smeća i konstatacije rezultata glasanja od strane predsjednika Skupštine Eseda Kadrića, zastupnik albanske nacionalne manjine u Skupštini Brčko distrikta Ćazim Dačaj je izrazio sumnju u glasanje, te je predsjednik Skupštine počeo sa prozivanjem zastupnika koji su se pojedinačno izjasnili o ovoj odluci.

  Pojedinačno glasanje je pokazalo da je smeće ugrozilo parlamentarnu većinu, ali se moglo nazrijeti i dio tačnosti u špekulacijama da se pregovara o pokušaju formiranja nove parlamentarne većine.

  Naime, za povećanje cijena odvoza smeća, odnosno za „stavljanje ruke u džep građana“ bilo je 7 zastupnika i to zastupnici SBB-a i nezavisni zastupnik Adnan Drapić koji čine dio parlamentarne većine, te zastupnici koalicije SDS-NDP koji su odskora „preseljeni“ u opoziciju. Podizanju cijena su se usprotivili zastupnici: SDA, SNSD-a, HDZ-a, S BiH, SDP-a, PDP-a, SP-a, BDP-a, nezavisni zastupnik Alija Denjagić i zastupnik albanske nacionalne manjine Ćazim Dačaj.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + eleven = 16