More

  Šta ćemo sad? Smjena Miodraga Todorovića sa mjesta direktora FZO Brčko bila je nezakonita! Šteta i do 100.000KM

  Apelacioni sud Brčko distrikta BiH je dana 23.05.2023. godine potvrdio presudu Osnovnog sud Brčko distrikta BiH kojom je kao nezakonita poništena Odluka Upravnog odbora Fonda zdravstvenog osiguranja o smjeni direktora Fonda Miodraga Todorovića, te je Fondu naloženo da Miodraga Todorovića vrati na radno mjesto direktora, kao i da mu na ime naknade štete isplati plate za period od dana nezakonite smjene pa do povratka na posao, piše Times.ba.

  Iz Zajedničke advokatske kancelarije „Milićević Darko & Fazlić Mirza“ iz Brčkog, koja je u ovom postupku zastupala Miodraga Todorovića, potvrđeno je da su zaprimili presudu Apelacionog suda Brčko distrikta BiH kojom je pravosnažno presuđeno u korist bivšeg-sadašnjeg direktora Fonda.

  Osim što su sudovi u Brčko distriktu utvrdili da je smjena Miodraga Todorovića bila nezakonita, takvim postupanjem upravnog odbora Fonda nastupila je značajna materijalna šteta za Fond, koja bi u konačnom mogla iznositi i do 100.000 KM, a koju će u konačnici snositi poreski obveznici Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Times.ba//Otisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  six × = eighteen