Srpske stranke u vlasti Brčko distrikta: Najoštrije osuđujemo potez Hamzabegovića

Iako je od rata u BiH prošlo više od 25 godina, ratna scenografija i dalje dominira društvenim mrežama u distriktu Brčko, i to od strane onih koji su po svojim funkcijama pozvani da rade na pomirenju naroda, navedeno je danas u saopštenju srpskih stranaka u vlasti Brčko distrikta BiH.

Najsviježiji primjer je status šefa Odjeljenja za stručne i administrativne poslove u Vladi distrikta Brčko Nedima Hamzabegovića, koji, sa svog fb profila, brčanskoj i široj javnosti nudi fotografiju do zuba naoružanog islamskog ratnika za vjeru.

Srpski predstavnici u vlasti distrikta Brčko najoštrije osuđuju ovakav potez člana Vlade distrikta Brčko, koji, kako navode, izaziva zebnju među građanima i ozbiljne sumnje u profesionalizam i spremnost takvih kadrova da se angažuju na izgradnji boljeg života u Brčkom, po mjeri svih naroda i građana.

Od gradonačelnika distrikta Brčko tražimo da ovakve i slične incidente najoštrije sankcioniše, bez obzira od kojeg pojedinca u vlasti dolazili i bez obzira na njegovu nacionalnost i vjersku pripadnost.