More

  Srđan Samardžić za Otisak: AK Maraton Brčko u Lisabon po što bolji plasman

  - Advertisement -

  Atletski klub Maraton sutra putuje u prijestolnicu Portugala gdje ih očekuje nastup na Evropskom ekipnom prvenstvu u kros trčanju, koje počinje 6. februara.

  Uzdanica Maratona Srđan Samardžić, u razgovoru za Otisak, iskazao je optimizam pred polazak na Pirineje. 

  Titula državnog ekipnog prvaka u krosu, osvojena na prošlogodišnjoj smotri održanoj u gradu na Savi, značila je i ulaznu kartu na šampionat Starog kontinenta, što je svakako jedan od najvećih uspjeha atletskog kolektiva čije boje brani nekolicina istaknutih imena u svijetu kraljice sportova.

  Put jednog od najljepših gradova Evrope kreće šestočlana ekipa u čijim će redovima, pored Mlađana Samardžića, Davora Vidovića, Božidara Vujića, Miloša Popovića i Miloša Kosića, nastupiti i najbolji sportista Brčko distrikta za 2019. godinu, Srđan Samardžić.

  Priliku da demonstriraju raskošan potencijal, atletičari Maratona imaće u nedelju od 12 časova kada ih, u seniorskoj konkurenciji, očekuje nastup u trci na 10 kilometara.

  Prvi nastup na Evropskom prvenstvu

  “Obzirom da je ovo naš prvi nastup na Evropskom prvenstvu te da na isto dolaze najbolji klubovi Evrope, cilj nam je da obezbijedimo što bolji plasman.

  Vjerujem da ova grupa momaka može da ostvari značajan uspjeh te da na najbolji mogući način predstavi naš klub, odnosno grad iz kojeg dolazimo”, izjavio je Samardžić.

  Iskusni dugoprugaš iskazao je zadovoljstvo načinom na koji se razvija klub u čijim redovima obnaša i funkciju trenera omladinskih kategorija, te napomenuo da je prvenstvo Evrope idealna prilika da pojedinci, koji od starta karijera stasavaju u Maratonu, steknu neophodno iskustvo pred naredne izazove.

  “Evropsko prvenstvo je najbolji moguća prilika za promociju kluba, ali i atletike kao sporta.

  Protekle godine smo prepoznati i od strane naše lokalne zajednice koja je izdvojila značajna sredstva za funkcionisanje našeg kluba.

  Nastup na prvenstvu Evrope sigurno će imati veliki uticaj na daljnji rad kluba, kao i posvećenost svih naših atletičara”, naglasio je Samardžić.

  Redakcija portala Otisak.ba želi mnogo sportske sreće brčanskim atletičarima pred polazak u Portugal na Evropsko ekipno prvenstvo u kros trčanju.

  NOVINAR: Dejan Jovičić

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img