SP Brčko: Situacija u privredi alarmantna

Foto: Radio Brčko

Iz Socijalističke partije Brčko su ukazali da prijedlog budžeta ne ispunjava potrebe građana niti na pravi način ublažava posljedice pandemije virusa korona, javlja Radio Brčko.

Predsjednik OO Socijalističke partije u Brčkom, Zoran Kokanović rekao je da je zbog pandemije situacija u privredi, a naročito u sektoru ugostiteljstva, hotelijerstva i prevoznika alarmantna.

- Reklama -

Uvidom i knjigu budžeta vidjeli smo da je Odjeljenje za privredu izdvojilo samo 1,5 miliona KM za pomoć privrednicima pogođenim pandemijom virusa korona. Takođe smo vidjeli da je za plate budžetskih korisnika izdvojeno 94 miliona KM, i ja koristim ovu priliku da pitam građane da li je to normalan balans, da privreda koja puni budžet dobije samo 1,5 miliona KM.

Predsjednik OO Socijalističke partije rekao je da za podsticaje u poljoprivredi za 2020. godinu nedostaje oko 20% sredstava, što je otprilike oko 3,5 miliona, te da je za tekuću godinu predviđeno samo 10 miliona.

Ta sredstva neće biti dovoljna da pokriju niti 60% sredstava potrebnih za podsticaje u poljoprivredi, a svjedoci smo da su cijene mesa i žive stoke enormno niske čak i ispod 2 KM po kilogramu.

Član OO SP i poslanik u Skupštini Velibor Babić istakao je da prijedlog budžeta ima mnoge manjkavosti i propuste i da se novac troši na potpuno pogrešan način.

Smatram da ovaj budžet može itekako bolje da se napravi, jer se iz godine u godinu prepisuje i radi na isti način. Kao grad smo oštećeni za dosta toga i nemamo osnovna prava za jedan elementaran život. Kada pogledate u knjizi budžeta kakve su to investicije, vidite na koliko pravaca to “curi” i novac odlazi na pogrešne stvari.

Iz Socijalističke partije su potvrdili da će kroz skupštinsku proceduru djelovati amandmanima kako bi budžet bio što kvalitetniji.