More

  Socijalistička partija: Građane plaše novim ratovima, a rane još nisu zarasle

  [SAOPŠTENJE] Socijalistička partija OO Brčko na izborima sledeće godine neće podrži zajedničke kandidate koji budu ispred SNSD-a, kao što je to bila dugogodišnja praksa.
  Do ove odluke nas je dovelo neslaganje sa političkim odlukama SNSD-a, njihovim radom i odnosnom prema građanima i nama samima, kao sudionicima u Skupštini distrikta Brčko.

  Svima nama trebaju predstavnici koji će zagovarati mir, slogu i suživot, koji će raditi na rješavanju problema građana Republike Srpske. Ratna retorika je ispričana priča ali nažalost neki ne mogu dobiti izbore bez podsjećana na ratne godine i vraćanja sjećanja na najgora vremena.

  Neki od razloga nepodržavanja kandidata SNSD-a na Opštim izborima je činjenica da je kampanja očigledno već započeta na temelju ucjena naroda kako u Republici Srpskoj tako i u Distriktu.

  Građani se „plaše“ nekim novim ratovima a rane od 1992 još nisu zarasle. Način na koji SNSD nastupa i djeluje ostavlja nam prostor da vjerujemo da na silu žele dobiti izbore, što nikako ne priliči jednom nosiocu srpske politike. Ovakvom retorikom se skreće pažnja građana sa pravih problema kao što su nezaposlenost, korupcija, problemi u zdravstvu i sve veće siromaštvo.
  U sledećoj izbornoj godini, kada nas očekuju Opšti/Republički izbori, moramo naglasiti da samo upornim i svakodnevnim radom cjelokupnog članstva Socijalističke partije, planiramo postići još bolje rezultate od predhodnih i postati snažan politički faktor čije djelovanje garantuje snažnu i uspješnu Republiku Srpsku kao i Brčko distrikt .


  U današnjim sudbonosnim vremenima Socijalistička partija je kao i do sada uz svoj narod, uvjereni smo da ćemo našom snagom koja je oličena u našem jedinstvu odoliti svim izazovima koji se nalaze pred Distriktom. Naš stav je jasan, mir i saradnja sva tri naroda u našem gradu može značiti samo snažnu Bosnu i Hercegovinu sa njena dva entiteta i Distriktom. Razgovor je jedina opcija i garant opstanka srpskog naroda u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Nadalje, da nas sva ova politička „hajka“ ne udalji od onog „najbitnijeg“ za naše građane a to je ekonomski prosperitetan Distrikt koji bi dao malo optimizama, koji je prijeko potreban građanima da bi budućnost gradili na ovim prostorima.

  Socijalistička partija OO Brčko želi da gradi budućnost u kojoj se ogleda demokratska država koja garantuje uživanje svih građanskih prava i sloboda, društvo socijalne pravde koje će izaći iz siromaštva, društvo koje garantuje prava ljudi na rad, zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i socijalnu zaštitu svima onima kojima je potrebna. Ostajemo jaki i dosledni sebi bez obzira na okolnosti u kojima se nalazimo, bili u poziciji ili opoziciji, izdržali smo sve i danas sa ponosom možemo reći da je politika partije prepoznatljiva kako u distriktu Brčko, tako i u Republici Srpskoj.

  Predsjednik OO Socijalističke partije Brčko Zoran Kokanović

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI