More

  SNSD: Mjere u Brčkom najbolje u BiH i šire

  spot_imgspot_img

  Savez nezavisnih socijaldemokrata OO Brčko izražava zahvalnost svim institucijama, službama i pojedincima koji su se maksimalno angažovali u cilju prevencije i zaštite od virusa korona, što je omogućilo da stanje u distriktu Brčko ostane stabilno i tokom proglašenog stanja o ugroženosti stanovnika od epidemije zarazne bolesti. 

  Pravovremene odluke i reakcije Štaba za zaštitu i spasavanje, na čelu sa gradonačelnikom Sinišom Milićem, dovele su do toga da imamo povoljnu epidemiološku situaciju čime smo  pokazali da smo spremna i organizovana lokalna zajednica. 

  Znajući da će ova borba biti duga i teška i da će pored zdravstvene zaštite stanovništva, koja je prioritet, biti potrebno zaštiti i privredu, sačuvati radna mjesta kao i najugroženije dijelove stanovništva, doneseno je niz mjera. 

  Važno je spomenuti donošenje Odluke o isplati minimalne plate sa doprinosima svim subjektima kojima je bio zabranjen rad, isplatu jednokratne pomoći penzionerima, brigu za studente putem besplatnog testiranja na korona virus, a u pripremi je finansijska pomoć nezaposlenima kao i usvajanje “korona zakona” koji donosi niz mjera koje će ublažiti negativne ekonomske posljedice.

  Prateći kretanje situacije u regionu, smatramo da su mjere koje su donesene u našem gradu najbolje u BiH pa i šire i da će pomoći da se svi zajedno izborimo sa pandemijom KOVID-19.

  Autor: SNSD Brčko 

  Čitano

  Povezani članci